fredag 26 augusti 2016

Jaktsäsongens första fällda vilt


En markägare har beklagat sig lite över att rådjuren har gått hårt åt hans nyutsatta plantor, så det fina vädret gjorde att jag äntligen kunde ta mig ut för lite "Good will" jakt. 

Efter att ha ett suttit i en dryg timme så kom ett smaldjur fram och presenterade sig. Trots att dessa icke är lovliga så tittar man lite extra när det kommer vilt i pass. Efter en stund så lyckades jag att slita blicken från smaldjuret, och märkte då att en ungräv hade kommit ut på den öppna ytan, med riktning rakt mot mig. Lyckades flytta om skjutstödet utan att upptäckas, och lyckades få iväg ett skott, som kändes rätt bra. Räven tecknade kraftigt i skottet, men slängde sig sedan iväg in i skogen. 

Gjorde en skottplatsundersökning, och hittade en mindre köttbit på platsen. Så det var bara att åka hem efter hunden. När ett vilt springer vidare efter ett skott så brukar alltid tankarna och tvivlet att sätta igång, men på något sätt så kändes det ändå, på något plan, som att det förmodligen hade gått hyfsat bra ändå.

Väl på plats igen med hunden, så tog denne upp spåret direkt, och gick som ett tåg. Efter att spårat lite mindre än 100 meter så låg räven där. Skönt!

Skönt att räven slapp lida någon längre tid, men också roligt att hunden fick gå ett lyckat eftersök, utan komplikationer. Är även trevligt att gå in i rådjurssäsongen med plus på kontot. Men får nog gå till platsen någon gång till, och förhoppningsvis göra markägaren gladare genom att skjuta en bock.
 


3 kommentarer:

  1. Grattis! Bättre att skjuta en räv än ett rådjur när man har chansen..

    SvaraRadera
  2. Grattis! Bättre att skjuta en räv än ett rådjur när man har chansen..

    SvaraRadera
  3. Ja. Räven är inte direkt det mest lättjagade av vilten.=). Snart dags att försöka lite igen på räven, har haft tur med rådjursdreven de senaste veckorna, så behöver balansera upp avskjutningen igen=).

    SvaraRadera